Personuppgifter

Hur hanterar Stockholms tjejjour dina personuppgifter? 


Beroende på i vilken roll du har kontakt med oss, hanterar vi dina personuppgifter på olika sätt.

För stödsökande


Alla på Stockholms tjejjour har tystnadslöfte och delar inte med sig av det till någon annan. Allt stannar mellan oss. Du är anonym. 


Om du chattar med Stockholms tjejjour samlar vi inte in några personuppgifter från dig så länge du inte själv delar dem med oss och vi behöver dem till något. Här hittar du personuppgiftspolicyn kopplad till chattverktyget.


Om du kontaktar oss på mejl sparar vi vissa av dina personuppgifter.  Det rör sig om personuppgifter som:

  • din mejladress
  • det namn du har kopplat till den
  • ditt telefonnummer (om du ger det till oss).


De uppgifterna sparar vi hos oss för att upprätthålla kontakten med dig, men raderar dem när kontakten är avslutad. Tänk på att du alltså inte är helt anonym om du kontaktar oss via mejl. Det är bara personal och jourtjejer som har tillgång till mejlen, och alla har tystnadslöfte.

För den som vill engagera dig i Stockholms tjejjour


Om du vill engagera dig i Stockholms tjejjour och kontaktar oss på mejl, sparar vi vissa av dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. Det rör sig om personuppgifter som:

  • din mejladress
  • ditt för- och efternamn
  • ditt telefonnummer (bara om du ger det till oss).


Om du inte blir medlem i Stockholms tjejjour, raderar vi uppgifterna när rekryteringsprocessen är färdig. Om du istället blir medlem i föreningen får du ta del av vår interna personuppgiftspolicy inför att vi sparar dina uppgifter mer långvarigt. 

Rättslig grund


När vi behandlar dina personuppgifter gör vi det alltid med stöd av en rättslig grund. De grunder vi använder oss av är framförallt samtycke, men kan ibland också vara uppfyllande av avtal, rättslig förpliktelse, eller berättigat intresse.


Vi kan radera dina uppgifter


Du har rätt att kontakta oss för att radera de uppgifter vi eventuellt har om dig, efter att vi haft kontakt. Det kan du göra genom att mejla oss på kontakt@stockholmstjejjour.nu.